Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

μα δεν....

ένα υδάτινο σεντόνι μ΄εμπόδιζε να σε δω,
μα όχι και να σε φανταστώ ,
θα μπορούσe να ήταν και από δάκρυα
μα δεν ήταν!
Μια φωτογραφία που ποτέ δεν τράβηξα
άφηνε το υπονοούμενο της ύπαρξής σου στον εγκέφαλό μου
σα να ταν δικιά μου μα δεν ήταν,
ένα τηλεσκόπιο στραμένο προς στον ουρανό
μα εγώ δεν ήμουν από την πλευρά των αστεριών ,
όμορφη που ήταν η θέα μέσα απ το παραθυρό σου
μα εγώ δεν την έβλεπα πια από κεί.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ομορφότερη θέα είναι αυτή που είναι πολύ πολύ κοντά μας.

Φιλί!

Ανώνυμος είπε...

η δική σου θέαση των πραγμάτων πόσο με συγκινεί και πόσο με γοητεύει. Προσπαθώ να είμαι ακριβώς από διπλα και να τα βλέπω όπως τα βλέπεις.

Ανώνυμος είπε...

Τι παράξενοι είμαστε τελικά οι άνθρωποι, γυναίκες ή άντρες αδιάφορο! Μοιάζουμε με πληγωμένους λύκους που τριγυρνούν αενάως μηρυκάζοντας τις πληγές τους εκεί που γευτήκαμε το τελευταίο νόστιμο γεύμα. Δίπλα μας, κοπάδια ολόκληρα τροφαντά αρνάκια βόσκουν ανέμελα, κι εμείς τυφλοί,κουφοί και ασυγκίνητοι τα αγνοούμε προκλητικά γεμίζοντας τη μνήμη με εικόνες του αγαπημένου προβάτου που έλαχε τελευταίο να πέσει στα δόντια μας. Τα πλευρά μας αρχίζουν να φαίνονται από την πείνα, τα μάτια μας θολώνουν, τα πόδια μας τρικλίζουν και λυγούν, αλλά εμείς εκεί, περιφερόμαστε με ακατανόητη μανία στα χαλάσματα της τελευταίας αγάπης, θρηνώντας και κλαίγοντας σαν παιδάκια που τα μάλωσε η μάνα τους...Αχ έρωτα ματαιωμένε, πόσων blogs είσαι εσύ λαβόκαρδος δημιουργός και κυβερνήτης!

Trellos Tou Xoriou είπε...

Οτι δεν είναι πια , δεν ήταν για να είναι . Ειναι για να ΗΤΑΝ . Ετσι , ας αγαπήσουμε αυτό που είναι να γίνει σαν ήδη να ΕΙΝΑΙ , και ας αφήσουμε αυτό που ήταν ,εκει που τωρα είναι.

:)))))

EVISSA είπε...

η θέαση από μακρυά ή κοντά έχει να κάνει και με τις δεξιότητες θέασης του βλέποντος . τα διαστρεβλωτικά μου γυαλιά τα ξέχασα κάπου που δεν θυμάμαι πια
σε φιλώ
και περιμένω να συναντηθούμε σύντομα ξανά

EVISSA είπε...

ΠΑΝΔΩΡΑ
Για σένα ήταν το παραπάνω μήνυμα μα η πίεση που παραγράφει ΄λητανε πάντοτε φιλενάδα μου.

EVISSA είπε...

άγνωστε
περα από το ότι με συγκινείς και συ με τη σειρά σου, με κάνεις να μην νοιώθω εξωγήινη... την καλημέρτα μου να είσαι πάντοτε καλά

EVISSA είπε...

άγνωστε β
δεν θα συμφωνήσω με την παρομοίωση περί λύκων και αμνών .Ο έρωτας για μένα είναι μια διαδικασία που άλλοι μπαίνουν ενεργά και άλλοι παθητικά άλλοι εμμένουν κι άλλοι όχι, άλλοι επιθυμούν και εμπλέκονται συναισθηματικά κι άλλοι φοβούμενοι παραμένουν κλειδωμένοι ή και καχύποπτοι. Το πρόβλημα με τους ενεργά εμπλεκόμενους είναι ότι πιστεύουν ότι μπορούν να συμπαρασύρουν και τους άλλους οπότε καταλήγουν να παίζουν και τις δύο θέσεις στο τέννις ,,, ουτοπικόν και κυρίως παθογόνο . περί του λαβόκαρδου θα συμφωνήσω και μου κάνει κι ένα συνειρμό με το λεοντόκαρδος.σας ασπάζομαι χωρίς διαθέσεις κανιβαλισμού.

EVISSA είπε...

αχ τρελλέ μου
με τα λογοπαίγνιά σου
τη συμβουλή σου για το να τάφήσουμε εκεί που τώρα είναι τη βρίσκω άκρως ενδιαφέρουσα