Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

επόμενη μέρα (εκείνου)

Εκείνη έφυγε. ΄Ενοιωσε για λίγο στον αέρα το άρωμά της να πλανιέται δίχως πνοή και σάρκα Άνοιξε το παράθυρο να κατακλύσει το χώρο το φώς, να διώξει τα φαντάσματα.
Είχε ξημερώσει Όλα έμοιαζαν απροσδόκητα ελαφριά και ευχάριστα σα να είχε φύγει από πάνω τους η ματαιότητα και η θλίψη τούτης της συνάντησης δίχως νόημα .
Ήταν που εκείνη δεν καταλάβαινε πως όλα μεταξύ τους είχαν μια τυχαιότητα -σαν σύμπτωση έμοιαζαν -που δεν έπρεπε να διαταραχθεί αγγίζοντας το μοιραίο.
Μα εκείνη επέμενε να ντύνει τις στιγμές με την μελοδραματικότητα σμιξίματος αληθινών εραστών που αγωνιούν να ενωθούν και να χαθούν.
Αυτό τον έκανε να νοιώθει αμήχανος σχεδόν παγιδευμένος σε μια του αρχική επιπόλαιη κίνηση που θα θελε να χε τη δύναμη να την τελειώσει δίχως συνέχεια.
Με κάποιο τρόπο έμοιαζε υποχρεωμένος στη δική της θέληση κι αυτό διόλου δεν του άρμοζε.
Συρμένος σε ένα χορό που τα βήματά του δε γνώριζε, μα και δεν είχε καμμιά πρόθεση να χορέψει ,έτσι του φάνηκε.......
Αναζήτησε μέσα του το κενό μιας κάποιας απώλειας μα δεν το βρήκε Καθόλου δεν τον ένοιαζε ήταν ολότελα ξεκάθαρο και τόσο ανακουφιστικό.
Κι άλλοτε είχε νοιώσει έτσι μα δεν της το΄πε από κάποιο αίσθημα άσκοπης συμπόνιας.
Το γραψε τότε σε ένα στιχάκι που τ΄άφησε να ταξιδέψει στον ιστοχώρο μήπως και το λάβει.
Εκείνη του φανέρωσε πως μόλις πρόσφατα είχε πέσει στο δρόμο της. Σαν από μηχανής θεός .....σκέφτηκε... την ώρα που τα δαχτυλά του την αποχαιρετούσαν πυρετικά πάνω σε ένα πληκτρολόγιο.....

7 σχόλια:

Διάττων είπε...

Εσύ το ανέβασες 28 Φεβρουαρίου, εγώ σχολιάζω 1 Μαρτίου για να σου φέρω μαζί και την άνοιξη!

EVISSA είπε...

DIATTON
σε ευχαριστώ για το σχόλιο αλλά κυρίως για την άνοιξη που έφερες στη σελίδα .να είσαι καλά, γλυκειά άνοιξη λοιπόν και καλή σαρακοστή....

Ανώνυμος είπε...

"Εκείνος" πάντα σκληρός κι επιπόλαιος. "Εκείνη" αντίθετα, ονειροπόλα και συναισθηματική. Και οι δύο "μονομαχούν" στο Νετ έστω και σε ασύμπτωτους χρόνους ίσως και πρόσωπα.
Συμβαίνει ενίοτε και στις καλύτερες των οικογενειών γλυκιά μου Evissa. Αλλά εσύ καλά το ξέρεις : Μασάει η κατσίκα ταραμά? Σπινιάρει η γάτα στο τζατζίκι? Λούζεται η Σοράγια με μπανάλ?

Ανώνυμος είπε...

Α, και να μην ξεχάσω : καλή άνοιξη, κι εύχομαι σύντομα να αφήσεις πίσω σου τις ασύμφορες "φούσκες" του χρηματιστηρίου και να ξεκινήσεις επενδύσεις στην πραγματική οικονομία.

ο ίδιος

EVISSA είπε...

iάγνωστε μάλλον είστε έτερος του άλλου αγνώστου κι ο τρόπος έκφρασης κάποον μου θυμίζει ,,,κάποιον μου θυμίζει .σας ευαριστώ για τηνεμπιστοσύνη σας στις ικανότητες που μάλλον αγνοώ ότι έχω και μου εύχομαι συντόμως να τις ειδώ.
καλή σαρακοστή και όμορφη άνοιξη.

Ανώνυμος είπε...

kαλά καταλάβατε εγώ είμαι ο άλλος άγνωστος κι έχω να πω, πως αν ήμουν "εκείνος" θα θελα η σύμπτωση της συνάντησης μαζί σας να είναι μοιραία.
Kαληνύχτα τρυφερή evissa.

EVISSA είπε...

ΆΓΝΩΣΤΕ Β
το μοιραίο ποιός μπόρεσε να το ορίσει?
Στη θέση του άλλου σπανίως χωρούμε.
Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου κλπ...κλπ
καληνύχτα...